(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Losos se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
Losos, máslo, petžel, pepř, gril.koření, hl.mouka, smetana, tavený sýr, slanina, rohlíky nebo housky
Postup přípravy
Je to rychlovka, ale musíte mít "deset rukou" naráz, protože je potřeba mít vše najednou :-) .
Příloha - opečené rohlíky: nachystáme si rohlíky nebo housky - rozkrát na půlky a namazat rozmixovaným obyčejným máslem s petrželkou (petrželky se nebojte - hodně, třeba i 5 velkých snítek). Rozprostřeme na plech na pečící papír a dáme péct, až se nám dodělává losos- péct na 200°C s grilem - stačí fakt 3-4 min. - pozor ať to nespálíte.
Omáčka:
pokud máte rádi česnek, tak na másle osmažit plátky česneku do zlatova, přilejeme smetanu, probubláme, přidáme 2 trojúhelníčky, nebo 1 čtvereček taveného sýru příp. jakýkoliv jiný sýr, dle Vaší chuti, rozvaříme - já byla nedočkavá, tak jsem to rozmixovala ponorným mixérem, kterým jsem před tím mixovala máslo s petrželkou a tím jsem si ho umyla :-) a omáčce dala další chuť. Já zaprášila troškou hl.mouky ať mi to trošku zhoustne, ale bude záležet, kolik sýra a jaký tam dáte. Z minulého oběda mi zbylo trochu osmažených kostiček slaniny - tak jsem to s chutí přidala.
Losos:
Umytého lososa jsem pocitrónovala, mezi tím jsem si nachystala výše uvedené a pak jsem ho osolila a obalila v: hl.mouce s grilovacím koření, citrónový pepřem a kmínem.
Na pánvičce jsem nechala rozpustit máslo a lososa asi 4-5min. z každé strany opekla do zlatova.
Na talíř jsem položila lososa, polela omáčkou a přidala čtvrtku citrónu a ozdobila troškou petrželky. Do košíčku na stůl jsem dala opečené rohlíky, které díky petrželce vypadají úžasně a chutnají ještě lépe.
Dělala jsem už po druhé, celé rodině šmakovalo tak moc, že jsem to ani jednou nestihla vyfotit - zkusím se příště polepšit.
Oběd nebo výborná večeře je hotová za 20 min., je luxusní a maximálně chutná :-) .
Příloha - opečené rohlíky: nachystáme si rohlíky nebo housky - rozkrát na půlky a namazat rozmixovaným obyčejným máslem s petrželkou (petrželky se nebojte - hodně, třeba i 5 velkých snítek). Rozprostřeme na plech na pečící papír a dáme péct, až se nám dodělává losos- péct na 200°C s grilem - stačí fakt 3-4 min. - pozor ať to nespálíte.
Omáčka:
pokud máte rádi česnek, tak na másle osmažit plátky česneku do zlatova, přilejeme smetanu, probubláme, přidáme 2 trojúhelníčky, nebo 1 čtvereček taveného sýru příp. jakýkoliv jiný sýr, dle Vaší chuti, rozvaříme - já byla nedočkavá, tak jsem to rozmixovala ponorným mixérem, kterým jsem před tím mixovala máslo s petrželkou a tím jsem si ho umyla :-) a omáčce dala další chuť. Já zaprášila troškou hl.mouky ať mi to trošku zhoustne, ale bude záležet, kolik sýra a jaký tam dáte. Z minulého oběda mi zbylo trochu osmažených kostiček slaniny - tak jsem to s chutí přidala.
Losos:
Umytého lososa jsem pocitrónovala, mezi tím jsem si nachystala výše uvedené a pak jsem ho osolila a obalila v: hl.mouce s grilovacím koření, citrónový pepřem a kmínem.
Na pánvičce jsem nechala rozpustit máslo a lososa asi 4-5min. z každé strany opekla do zlatova.
Na talíř jsem položila lososa, polela omáčkou a přidala čtvrtku citrónu a ozdobila troškou petrželky. Do košíčku na stůl jsem dala opečené rohlíky, které díky petrželce vypadají úžasně a chutnají ještě lépe.
Dělala jsem už po druhé, celé rodině šmakovalo tak moc, že jsem to ani jednou nestihla vyfotit - zkusím se příště polepšit.
Oběd nebo výborná večeře je hotová za 20 min., je luxusní a maximálně chutná :-) .
tentokrát jsem stihla vyfotit
ještě s pečenými rohlíky, bez kterých by to nebylo ono
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lentilka79
(upraveno)
2. 1. 2017, 14:24
fuj, škoda ryby
Dagča
(upraveno)
14. 1. 2017, 13:28
@Lentilka79
věřím, že v restauraci by jste fuj neříkala a ráda okoštovala. Buďme kreativní.
mamka.julča
(upraveno)
2. 1. 2017, 14:13
Vražda lososa taveňákem v přímém přenosu
Dagča
(upraveno)
14. 1. 2017, 13:29
@mamka.julča
když myslíte - má rodina má jiný názor
krišon
(upraveno)
1. 12. 2016, 7:36
Taková kvalitní ryba ... ta potřebuje jen plátek citronu a bylinkového másla ...
Dagča
(upraveno)
2. 12. 2016, 20:08
@krišon
To máte pravdu, ale pořád do kola to samé člověku nechutná. My jíme jen kapra, pstruha nebo lososa, takže nějaká ta změna přijde k duhu. Nebojte se to zkusit - věřím, že budete příjemně překvapená.
Brblalka
(upraveno)
29. 11. 2016, 20:39
Lososa miluju, ale tato kombinace by mne fakt nenapadla. Losos, slanina, taveňák, rohlíky ....
Dagča
(upraveno)
2. 12. 2016, 20:07
@Brblalka
Rohlíky jsem obkoukala v restauraci mě by to vůbec nenapadlo. Pro nás je to skvělá kombinace - děti ji milují